Hatunnosto sinulle, kun nostat esiin tätä naisiin kohdistuvaa häirintää. On valitettavan harvinaista, että tästä asiasta Suomessa puhutaan suoraan sellaisena kuin se asia esiintyy, ja muutamassa Facebookin kommentissa joita sinulle on heitetty, on mielestäni käynyt valitettavan selväksi kirjoittaneiden henkilöiden ajatusmaailma. Tässä pieni kertomus elävästä elämästä, ja siitä mitä naiset joutuvat työelämässä sietämään. Luulen että tämä näkökulma jää usein huomaamatta, koska vaitiolovelvollisuus estää meitä puhumasta, siksi minäkin lähestyn nimimerkin takaa.

Olen töissä tavallisen suomalaisen kaupungin tavallisessa työterveyshuollossa, kaupunki ei ole suuri, eikä se ole myöskään pieni. Meillä tulee esiin työkaverin raiskaamia noin kerran kuussa tahdilla, ja sitten on kourinnat ja muut seksuaaliset häiriköinnit päälle.

Tässä on piirtynyt todella ruma kuva suomalaisesta miehestä: se on uppiniskainen juntti, joka jääräpäisyydessään ei osaa kuunnella ketään muuta kuin niitä, joista on jo aiemmin mielessään päättänyt, että ovat oikeassa. Ne samat suomalaiset miehet ovat – joko omassa ylemmyydentunnossaan tai huonossa itsevarmuudessaan – sitä mieltä, että jos nainen on sille ystävällinen, sen täytyy tarkoittaa, että sitä saa panna tai että se nyt on ainakin kiinnostunut ja sitä voi lähestyä. Lähestyminen on valitettavan usein kourimista tai rivoja kommentteja. Jos ne pystyvät olemaan selvin päin kourimatta, niin juovuspäissään sekin sitten tapahtuu.

Tätä onneksi tuo rohkeat esille, niin kuin sinä tai Yle oheisen linkin jutussa (https://yle.fi/uutiset/3-12149230). Yle toi esille taannoin sen, miten Pelastusopiston ylläpitämä ”ootte sankareita” ajatusmaailma saa aikaan sitä, että nämä muka niin rohkeat palomiehet vuorossa ollessaan raiskaavat naispuolisia työkavereitaan. En usko, että tästä on poliisit, sotilaat tai vanginvartijatkaan kovin kaukana, tai nyt ylipäätään mikään miesvaltainen työpaikka.

Kyllä niitä harvoja poikkeuksia miehissä on, minullakin on kunnia tuntea näitä poikkeuksellisia yksilöitä – valitettavasti tunnen myös niitä kourijoita.

Miehille käyttäytymisohjeeksi, että käyttäydy naista kohtaan kuten haluaisit omaa tytärtäsi kohtaan käyttäydyttävän.

Terveisin

Ihmisiä työkseen kuunteleva

3 kommentti

  1. Miten miehiä kasvatetaan, kun tämä on näin yleistä 😳. Onko tämä vapaan kasvatuksen tulosta, vai miehet opettaa pojalleen. En ymmärrä. Itse puhuin juuri lapsilleni seksistä , miten siihen ei pidä suostua, jos ei halua, on oikeus itse päättää saako sinuun koskea ja myös sen, että ketään ei saa pakottaa tai painostaa seksiin. Jos näille aikuisille ei ole koskaan puhuttu seksistä kotona, vaan aloitetaan se seksi elämä perse edellä puuhun tyylillä.
    Puhukaa lapsille ja nuorille seksistä ja siihen liittyvistä asioista. Tyttö 15 kanssa voi puhua avoimesti seksistä, poika 13v vielä nolostelee, mutta kyllä ne asiat jää mieleen, kun niistä pienissä erissä keskustellaan. Seksi asioista puhuminen kuuluu lasten kasvatukseen. Yritetään me vanhemmat nyt kasvattaa omista pojista muita ihmisiä kunnioittavia aikuisia.

    1. Johtuu suomalaisesta väkivaltakulttuurista. Suomalaiset miehet myös hakkaavat puolisoitaan EU tasolla toiseksi eniten. Pienenä yksityiskohtana mainittakoon että niin kauan kun suomalaiset joukolla nauravat elokuvalle jossa ”kivasti” vitsaillaan nukkuvan naisen panemisella niin olemme kaukana seksuaalisesta tasa-arvosta. Viittaan siis Suomessa harvinaisen suosittuun seksistiseen elokuvasaagaan Luokkakokous.

  2. Kun luen suomalaisessa yhteiskunnassa tapahtuvia väkivallantekoja niin suru kyllä iskee. Niin moni elämä tuhotaan niin monin eri tavoin. Haluaisin tehdä jotain sen eteen ja olenkin tehnyt. Olen estänyt alaikäisenä lähisuhdeväkivaltaa. Lähisuhdeväkivallan ja alkoholismin aiheuttamia ongelmia olen korjannut koko aikuisikäni. Se on vain valitettavaa että yhteiskunnassa näitä asioita korjataan väärästä päästä. Kyllä se korjaus pitäisi aloittaa ohjaamalla varoja miehiin. Miesten tunnetaitojen ja lapsuuden aikaisten rikkojen korjaaminen toisi nopeampia tuloksia näihin aiheisiin. Monella miehellä kun on ajavaisuutta omissa tunnetaidoissa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *